Orhan Ölmez - Yer yarıldı Tam Ortadan

Orhan Ölmez - Yer yarıldı Tam Ortadan

''ORHAN ÖLMEZ''DEN ZAMANI DURDURAN TÜRKÜ!

Uzun yıllardır müzik sektörüne kalıcı projeler sunan usta sanatçı Orhan Ölmez, geçtiğimiz günlerde ülkemizde yaşanan ve yaralarını sarmaya hala mücadele ettiğimiz deprem felaketinin unutulmaması ve ders çıkarılması adına tüm o acıları yaşamış olanlara ve depremde yaşamını yitiren tüm değerli insanlar anısına kalbimize dokunacak bir türkü yayınladı.

DEPREM TÜRKÜSÜ YÜREKLERİ DAĞLADI!

Sözleri Cengiz Altınsoy'a, müziği Tarık İster'e ait olan ''Yer Yarıldı Tam Ortadan'' türküsü değerli sanatçının naif sesiyle buluşunca yürekleri dağladı.

Orhan Ölmez yeni türküsünü ilk kez TRT 1'de yayınlanan Alişan'ın programında seslendirdi. Büyük alkış alan türküyle ilgili Orhan Ölmez samimi duygularını ise şu sözlerle dile getirdi.

 

''Ülkelerin, milletlerin ve toplumların şarkıları vardır. Tarihi anlatan, sevinçlerini hatırlatan, acılarını ifade eden ve paylaşan. O şarkılar, o toplulukların, zaman içerisinde neler yaşadıklarını anlatan, unutulmaması gerekenleri hatırlatan ve hatta nesilden nesile aktarılmasını sağlayan yapıtlardır. Ben, bu türkü formundaki besteyi dinlediğimde çok etkilendim. Zaman durdu…

Günlük yaşamın telaşından üç buçuk dakikalığına uzaklaştım. 'Hiç ama hiç unutulmamalı yaşananlar, rehavete kapılmamalıyız' diye düşündüm. Unutulmamalı ki; anlayalım, unutulmamalı ki; önlemler alalım, unutulmamalı ki; ihmallerin, nelere sebep olabileceğini fark edelim. Her dinlediğimde bu çalışmayı, hep bir muhasebe halinde olacağım. İnsan, unutmayı sever. Unutmak acıyı azaltır. Unutmasak da alışırız acıya. Hatta çoğu zaman kabulleniriz ve tarihe gömeriz bize acı veren şeyleri. Ama onca insanın yaşadığı şeyler bu kategoride olmamalı. Bireysel dünyalarında insanlar alışırlar bazı acılara ve hafifler sancılar belki ama toplumsal sorumluluklar açısından unutulmamalı yaşanan bazı şeyler.''

Orhan Ölmez’in yeni projesi ''Yer Yarıldı Tam Ortadan'' tüm müzik platformlarında ve Müzik Ölmez YouTube kanalında yayında.

 

 

 

 

 

Yer Yarıldı Tam Ortadan

Yer yarıldı tam ortadan

Gözümde yaşlar kurumadan

Gece bitmeden sabah olmadan

Koca şehir çöktü başıma başıma

Ne yuvam ne de sılam kaldı

Ne anam ne de babam kaldı

Bir Allah’ım bir duam kaldı

Koca şehir çöktü başıma başıma

Şu canımdan canım gitti

Çektiklerim bana yetti

Kalan ömrüm sanki bitti

Koca şehir çöktü başıma başıma

 

Söz: Cengiz Altınsoy

Müzik: Tarık İster

Düzenleme: Orhan Ölmez

Bağlama: Orhan Ölmez, Hamit Aydeniz

Kabak Kemane: Cafer Nazlıbaş

Bas Gitar: Orhan Ölmez

Mix: Özer Yener

Mastering: Ergün Erdal

Klip & Kurgu: Turgay Ceylaner

Yapım: Müzik Ölmez

 

 

 

 


 

Paylaş